tiistai 18. huhtikuuta 2017

Täydellinen TuntiMinulla on syntymäpäivä. Sampun mukaan täytän tänään viisitoista vuotta, koska hänen mukaansa se on "tosi paljon". Kun totesin, että ehkä täytän vähän enemmän, sain hämmentyneen vastauksen "ai sata, et sä äiti niin vanha ole". No, ehkä ikä jäänee johonkin viidentoista ja sadan välille.

Aamulla minulle laulettiin. Vaikka Topo vihaa laulun kuuntelua, hän ei protestoinut. Sain ihania lahjoja, sellaisia joita nainen, äiti, 15 ja 100 ikävuoden välillä toivoo. Mies oli tehnyt aamupalaa pitkän kaavan mukaan. Kaikkea mistä tykkään eniten. Muutoksena ensimmäiseen äitienpäivääni äitinä, se ei enää sisältänyt jacky-vanukasta, eikä perunapiirakoita. Kai minä olen vähän vanhentunut tämän reilun yksitoista vuotisen äiti-urani aikana? Istuimme syömässä aamupalaa, koko perhe, ehkä minuutin verran. Jonka jälkeen Topo päätti varmistaa nakkiensa yksityisomistuksen ja siirtyi omaan kämppäänsä nauttimaan aamupalaa loppuun. Me muut jatkoimme syömistä, erittäin epäarkiaamuisesti, rauhassa, keskustellen.

Aamupalan jälkeen alkoi niin sanottu hässäkkä. Kuten aina: aamu oli kiireinen. Mutta ei sellainen normaalisti monen moneen aamuun kuuluva sykkeitä nostattavan kiireinen: kun kaikki tavarat ovat väärässä paikassa ja jokaikistä väsyttää. Tavarat löytyivät omilta paikoiltaan ja jokainen itse hommista suoriutuva puki päivävaatteet päälleen nätisti: "äidillä on tänään syntymäpäivä"-fraasia toistellen.

Kun oli aika pukea Topo, odotin joka aamuista karkuun-jahtaa-karkuun-jahtaa rallia. Sen sijaan Topo käveli nätisti alakertaan, auttoi ottamaan yöpuvun pois päältään ja sanoi niin kirkkaalla, iloisella, kauniilla äänellä: "kouluun". Me peseydyimme ja hoidimme hammaspesut sulassa sovussa, Topon avustaessa parhaansa mukaan. Hokien vähän väliä "kouluun".

Koululaiset olivat kerrankin täysissä pukeissa, pihalla, ennen taksia.

Se oli täydellinen tunti. Tapahtui tänään mitä tahansa, ihan mitä tahansa, niin minulla on nyt muistojeni syövereissä, toistaiseksi hyvin kirkkaana: Täydellinen Tunti. Sellainen synttärisankarilta, mielettömän ihanien lasten äidiltä, mahtavan miehen vaimolta tuntuva Täydellinen Tunti.

7 kommenttia:

 1. Paljon onnea!
  Saitpa ihanan synttärilahjan!
  Marsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marsa! Koko päivä oli loistava! ; Mari

   Poista
 2. Onnea! Sinulla on sama syntymäpäivä kuin rakkaalla kummipojallani. :-) Ilokseni löysin piitkän tauon jälkeen blogiisi. Viimeksi luin sitä aktiivisesti kun esikoisellamme alettiin epäillä erilaisia kehityshäiriöitä pari vuotta sitten.

  Ihanaa kevättä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistankin, että teillä oli epäilystä viivesstä ja vähän rankempia aikoja. Toivottavasti koko perheellä kaikki hyvin. Ihanaa kevättä sinne myös!

   Poista
  2. Kiitos! :-)

   Sinänsä tilanne on nyt helpottanut, että pahimmat oireyhtymäepäilyt on suljettu pois. Samalla nyt on selvää, ettei tyttö opi ikätovereidensa tahtiin eli suurin epätietosuus ja epävarmuuskin saa jäädä taakse. Samalla tekee tosi kipeää, monta haavetta on mennyt rikki ja uusia pitäisi löytää. Arki kuitenkin rullaa hyvin ja itsekin varmasti pääsen näistä surullista ajatuksistani yli. Sinun teksteistä on edelleen paljon iloa ja tukea!

   Poista
  3. Niin tuttuja tunteita ja ajatuksia tuo haaveiden rikkoutuminen ja uusien etsiminen. Ihanaa kuulla, että pahimmat oireyhtymät suljettu pois. Saatte ehkä enemmän rauhassa käydä läpi sitä haaveista luopumisen tuskaa ja samalla löytää uudenlaista onnea ja iloa elämään. <3

   Poista
  4. Kiitos ihanasta vastauksestasi! <3

   Poista